HOME APARITII SERVICII CONTACT
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
 
 
 
 
   
 
   
 
   
 
 
Sisteme financiare
Petre BREZEANU, Mihaela Alina IRIMIA, Laura Elly NOVAC
Lucrarea "Sisteme financiare" prezinta un pronuntat caracter documentar-informativ, propunandu-si sa vina in intampinarea acelora care doresc sa intre in "universul" institutiilor financiare internationale pentru a intelege mai usor mecanismele pe care acestea le pun in opera si implicatiile lor la scara mondiala sau europeana.
Carte in curs de retiparire
detalii »

 
IMPLICAREA BĂNCILOR ĪN OPERAŢIUNILE CU TITLURI: CALEA SPRE SUCCES SAU DEZASTRU?
Florian NEAGU
................................................................................................................
Turbulenţele de pe pieţele financiare care au debutat īn vara anului 2007 mi au demonstrat că subiectul implicării bancare īn operaţiuni cu titluri va căpăta importanţă. Numeroase autorităţi de supraveghere a diverselor pieţe financiare, īnalţi oficiali din bănci centrale, reprezentanţi ai mediului academic au īnceput să atragă atenţia că subiectul trebuie investigat īn profunzime. Ceea ce era pānă la momentul turbulenţelor o cale de succes pentru bănci, s-a dovedit că poate aduce foarte rapid eşecuri răsunătoare. Ceea ce se credea că dispersează riscul, s-a dovedit că īl şi poate amplifica. Ceea ce se evidenţia ca fiind o cale demnă de urmat īn evaluarea tuturor elementelor bilanţiere şi extrabilanţiere, s-a constatat că are un grad de transparenţă nemulţumitor. Nu īn ultimul rānd, ceea ce se prezenta, inclusiv īn manuale, ca şi căi moderne de gestiune a riscului, s-a constatat că nu trece testul la un şoc al pieţelor, dacă managementul nu īnţelege riscul la care-şi expune banca şi cum acesta putea fi gestionat.
Cartea este o transpunere la nivel mediu de tehnicitate a mesajelor pe care le-am susţinut īn cadrul unei cercetări care s-a īntins pe 5 ani (2002-2007). Faţă de ideile surprinse īn respectiva perioadă, puţine adăugiri au fost operate īn materialul de faţă pentru a capta efectul crizei financiare ce a debutat puţin după momentul finalizării cercetării (completările au avut īn vedere evidenţierea de exemple īn care implicarea băncilor īn titluri conduce la eşecuri). Acest aspect dovedeşte că evoluţiile din operaţiunile cu titluri sunt structurale, iar tendinţele reliefate nu-şi vor schimba decāt cel mult viteza de modificare. Este la fel de adevărat că īn tot intervalul analizat (ultimele 3-4 decenii) lumea nu a cunoscut o criză financiară ca cea actuală, generată chiar de implicarea instituţiilor financiare īn operaţiuni cu titluri riscante. De aceea, este posibil ca evoluţiile structurale aferente titlurilor cu risc ridicat să nu se păstreze.
Cartea se adresează īn primul rānd acelora care lucrează īn domeniul financiar. Totodată, oricine este interesat de acest segment al fenomenelor financiare generate de activităţile şi operaţiunile cu titluri, sper să găsească de asemenea lucruri utile. Īn fapt, implicarea īn operaţiuni cu titluri riscante a fost unul din factorii principali care a declanşat criza financiară şi ulterior dificultăţile economice ce vor afecta īntreaga lume.
..........................................................................................................
Autorul
ianuarie 2009
20 RON
detalii »

 
AUDITUL FINANCIAR
Violeta TATARU
Lucrarea ... reprezintă o excelentă incursiune īn problematica auditului financiar atāt īn ceea ce priveşte evidenţierea consideraţiilor teoretice ale auditului financiar cīt şi īn ceea ce priveşte componenta practică, metodologică a acestei activităţi.
Carte in curs de retiparire
detalii »

 
Gestiunea financiara a intreprinderii, elemente inspirate din teoria si practica financiara a Uniunii Europene vol. 1 si 2
Petre Brezeanu
Lucrarea (doua volume)se adreseaza specialistilor din domeniul financiar-contabil si nu numai, cu aspecte interesante de teoria si practica financiara contemporana europeana.
Elaborata pe baza unei documentari la Universitatea din Orleans lucrarea este structurata pe cinci parti relevante pentru teoria si practica gestiunii financiare a intreprinderii: analiza si diagnostic financiar; planificare si gestiune financiara; decizii de investitii si de finantare; finante de piata; situatii financiare.
Carte in curs de retiparire
detalii »

 
Gestiunea financiara a intreprinderii, elemente inspirate din teoria si practica financiara a Uniunii Europene - Aplicatii
Petre Brezeanu
Lucrarea se adreseaza specialistilor din domeniul financiar-contabil si nu numai, cu aspecte interesante de teoria si practica financiara contemporana europeana.
Carte in curs de retiparire
detalii »

 
Resurse umane si dezvoltare organizationala
Editori: Yvan Tellier, Daniela Roventa-Frumusani
Lucrarea reuneste mai multe texte legate de practica managementului resurselor umane, subsumate abordarii numite “dezvoltarea organizationala”. Textele se adreseaza tuturor celor care trebuie sa gestioneze direct sau indirect resursele umane in economie in general. Ele se sprijina pe doua mari descoperiri privitoare la management: importanta relatiilor in interiorul unui grup de lucru si intre grupurile de lucru si existenta intr-o situatie organizationala a doua nivele de interactiune – interactiunile legate de continut / de sarcina si cele legate de procesul prin care se realizeaza sarcina.
Carte in curs de retiparire
detalii »

 
 
omek kalbaxklwhvljbhixgyuh
Carte in curs de retiparire
detalii »

 
Programare web: Filip Net